FB post 3.1.2019. – radnici i studentski poslovi i bundžije

Grupa Tražim / nudim studentski posao koja trenutno broji 123.404 člana žalostan je presjek društva jer se iz ponude poslova i komentara može vidjeti koliko stanovnici ove zemlje podržavaju izrabljivanje radnika. Studenata koji se bune na nisku satnicu sve je veći broj – što je pozitivno – ali zato studenata i “poslodavaca” koji će ih poklopiti i dalje ima više. Jer “zašto se žališ na satnicu od 25 kn/h za fizički posao kad blagajnice u Konzumu rade za 3000 kn/mjesečno”, “ti si neradnik i ratnik iz fotelje” i slične floskule. Na pitanje zašto bi (već otrcani) primjer s blagajnicom iz Konzuma trebao biti razlog da se studenti NE pobune, mudrijaši odgovaraju da je to tako i takvi su uvjeti u kojima živimo.

Mudrijaši također predlažu i da se prestane s borbom iz fotelje.
Mudrijaši nemaju rješenja, mudrijašima sve paše, a jalni su na one koji imaju mogućnosti i u poziciji su da pregovaraju za bolje uvjete. Vjerujem da bi mudrijaši, kad kažu “izađite na ulicu i tamo se borite”, željeli i da netko drugi umjesto njih iz fotelje izađe na ulicu, dok su oni među mudrijašima koji ispijaju kavice na špici i rugaju se budalama “koje ništa neće promijeniti” i koje su “neradnici pa šetaju po ulici i nešto se kao bune umjesto da se uhvate posla jer posla uvijek ima”, “nesposobnjakovići koji se nisu snašli”.

Muka mi je od mudrijaša. Osobno “serem iz fotelje” kad imam vremena i da malo bocnem ove izrabljivače i podržim ostale “borce iz fotelje”. I to naše sranje iz fotelje može nekome otvoriti oči na to da se sa groznom situacijom NE TREBA miriti – u svakom slučaju, najmanje što se može, jest odbiti potplaćen posao pa neka se “slobodno” (ha-ha-ha) tržište “samoregulira”. A na ulicu više ne izlazim, ne zanima me više da se borim za mudrijaše i sve one koji bi da to netko drugi odradi za njih. No neka barem “lijene bundžije” seru iz fotelje ako ništa drugo, tražeći bolje uvjete – i to je već uspješno jer se, sudeći prema komentarima, naši balkanski “poslodavci” koprcaju i nešto kao ljute. 🙂

Ono što je žalosno jest to da i mnogi radnici poprimaju takvo ponašanje, a to je onaj “soj” koji podržava sustav izrabljivanja, vjerojatno sanjajući da će i oni postati jednom izrabljivači. Nemojmo se zavaravati, ovdje velika većina nije mrzila Todorića zbog njegovog lopovluka i odnosa prema radnicima, nego jer nisu na njegovom mjestu.
“Socialism never took root in America because the poor see themselves not as an exploited proletariat but as temporarily embarrassed millionaires.” (John Steinbeck)

O autoru Diana (anti-kalopsia)

A different perspective - I'll often poop at your party and rain on your parade.
Ovaj unos je objavljen u Hrvatska, Ljudska prava, Politika, radnička prava i označen sa , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s