Crtica s marša

karnistilaju

O jučerašnjem prosvjedu za zatvaranje svih klaonica sve bitno već piše na portalu Oslobođenje životinja, a zanimljive su reakcije i „odjeci” sa strane. Lijepo je bilo vidjeti da su se zagovaratelji prava životinja ujedinili oko prioritetnog i gorućeg problema, i radi ovog događaja ostavili manje bitne prijepore po strani. Podršku su došli dati i gosti iz Slovenije, a okupilo nas se oko 120-150, za razliku od 40-ak za prošli marš u ožujku koji je organiziran spontano i na brzinu. U oba slučaja ugodno sam iznenađena izlaznošću, pogotovo jer sam bila na brojnim prosvjedima koji su se odnosili na ljudske probleme, a na koje bi izašao isti ili još manji broj ljudi.

Na društvenim mrežama reakcije se kreću od pune podrške do uvrijeđenosti (!) karnista da su „napadnuti”, i da im se nameće nečije „sektaško” i „ekstremno” razmišljanje. Toliko je smiješno i suludo takvo rezoniranje da mi se brk trza od smijeha samo dok ovo pišem, iako takve ljude smatram i opasnima. Pobožna sljedba nazadnog kulta mesa i krvoprolića tako brani nekakve tradicionalne vrijednosti i lupa već otrcane, djetinjaste i toliko puta pobijene „znanstvene” argumente i argument legalnosti da izazivaju podsmijeh u ljubitelja i zaštitara životinja, a pomalo i žaljenje. Svakome tko se zna poslužiti Guglom preporučljivo je da se prvo informira barem o osnovama na kojima se zasnivaju ideje slobode i prava životinja te veganstva, prije nego što se izloži riziku da bude ismijan(a). Za početak vrlo korisne informacije na hrvatskom mogu se pronaći i na gore navedenom linku ili kod Prijatelja životinja.

P1000406

U samoj šetnji centrom Zagreba bilo je isto raznolikih reakcija, od zainteresiranosti, ganutosti i oduševljenja do dovikivanja „Budale!” i „Volim kobasice!” – pretpostavljam da se dovikivač izuzetnog i originalnog smisla za humor zabunio jer se Parada ponosa održava za dva tjedna, kad ću marširati i za njegova prava. Vidimo se tamo!

IMAG7862m

IMAG7866m

O autoru Diana (anti-kalopsia)

A different perspective - I'll often poop at your party and rain on your parade.
Ovaj unos je objavljen u Prava životinja, Životinje i označen sa , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s